Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Kan jeg bli ambulansearbeider hvis jeg er tunghørt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en tunghørt jente, altså jeg hører 50% dårlig men kan fortsatt høre litt og prate. Jeg bruker høreapparat og nå i sommeren skal jeg flytte til Oslo for å begynne på VGs, jeg har bestemt meg for å gå på helse og oppvekstfag og bli ambulansearbeider. Men fikk beskjed av noen lærere at jeg kunne muligens ikke bli ambulansearbeider pga hørselen min, fordi i ''radioen'' så prater de fort og jeg ikke kanskje får med meg hva de sier. Men jeg har virkelig lyst å jobbe som ambulansearbeider og har gått rundt å tenkt mye på det. Kan jeg bli ambulansearbeider selv om jeg har dårlig hørsel?

Besvart 14.12.2017 15:37
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende planer du har da! Å flytte til Oslo og gå på helse- og oppvekst høres ut som et nytt og spennende kapittel. Skjønner godt at du tenker på dette.

Hm. Dette er det nok ikke så lett å svare på for oss, dessverre. At du har nedsatt hørsel er noe som ikke kommer til å komme i veien for deg på de aller, aller fleste arbeidsplasser. De eneste gangene det vil kunne være en hindring, er hvis det ikke fins tilrettelegging og det blir vanskelig for deg å gjøre jobben i f.eks en presset situasjon som i en ambulanse.

Vi vet rett og slett ikke om lærerne dine har rett, eller om det er sånn at det fins tilrettelegging som gjør at det vil gå helt fint i ambulansen. 

Vi tenker at måten å finne ut dette på, er å kontakte skolen du er interessert i og spørre dem! Så det ville vi gjort så snart som mulig. Ta kontakt med en eller flere skoler du er interessert i, spør om å få snakke med rådgiver eller en annen som jobber i ambulansefag-linja, så har de sikkert et bedre svar!

Det går også an å sjekke ut denne siden: ambulansearbeider.no, og sende dem en mail. Det kan hende de også vet mer. Men det viktigste er at du snakker med skolen.

Nå håper vi veldig at dette går fint for deg. HVIS det ikke skulle gjøre det, så er det ikke unaturlig om du blir lei deg eller skuffet over det. Og selv om det kanskje ikke er en trøst, så er vi likevel helt sikre på at du vil finne en givende drømmejobb som passer deg perfekt. Steg 1 nå er å finne ut om det går. Vi håper det gjør det - men du må få svar fra de som jobber med dette. 

Så kontakt skolene du er interessert i, og veldig lykke til!

Bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter i høyere utdanning for personer med nedsatt funksjonsevne

Jente i skolegård (colourbox.com)

Ingen har rett til høyere utdanning, men utdanningsinstitusjonene er forpliktet til å legge til rette for funksjonshemmede i den grad det er mulig. Les om dine rettigheter her.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser