Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg psykisk utviklingshemmet og trenger mer hjelp!

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 17 år fåstår bare tegnspråk og skrive men ikke stemme kan ikke snakke selv hvem ska far min kontakte og eg har psykisk utviklingshemma som diagnose og trenger veldig mye hjelp hva gjør eg når eg trenger hjelp og de tror at eg greier selv når eg ikke greier selv til og få de til og fåstå det at eg trenger hjelp.

Besvart 12.01.2018 10:17
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Så flott at du er så flink å skrive, og at du har den muligheten til å få kontakt med folk.

Jeg vet ikke helt om jeg forstod spørsmålet ditt riktig. Men jeg tolker det slik at du føler at du trenger mer hjelp, og ikke klarer alt de tror du skal klare. Dette vil du gjerne fortelle dem.

Jeg går ut fra at du har hjelp hver dag av pleiere/assistenter og at du ønsker at de skal vite at du ikke klarer alt de ønsker. Samtidig som det er viktig at du forsøker ulike ting, og at det er viktig for å føle seg vel. 

Du sier ikke noe om hva du ikke får til, så det er vanskelig for meg å svare deg konkret på dette. Selv om du har en diagnose er jeg sikker på at du klarer veldig mye! 

Kanskje du kan vise dine hjelpere og far hva du har skrevet til oss? På den måten kan du si at du ønsker og trenger mer hjelp.

Hvis jeg har misforstått spørsmålet ditt, må du gjerne skrive igjen til oss.

Ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung med kronisk og psykisk sykdom

Jente står alene på et svaberg. (Foto: privat)

Emilie deler sin historie. Historen handler om å utvikle en utmattelse der kroppen sviktet mer og mer samtidig med at det gikk hardt ut over det psykiske. Det utviklet seg over tid. Hun forsto ikke hva som skjedde, men kjente at kreftene sviktet. At andre kom med kommentarer om at hun skulket eller ignorerte sykdommen,var ekstra vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser