Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 17 år, og plages med sengevæting.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg fant ikke noe forum som passet. Så jeg satse på at dere går bra. Og sile mit spørsmål her inne. Jeg har Nettop begynt på Videregående skole. Jeg lider av sengevæting. Er vel ikke en natt jeg ikke er våt. I sluten av September skal helle klasene på en firedagers hytte tur. Jeg luer der for på va jeg skal gjøre. Og vi har fåt vite at vi må dele rom med to eller te andre. Hva skal jeg gjør. Jeg bruker bleier. For blæra tømmer seg helt. Og det kommer ganske mye. Skal jeg fortelle det til dem jeg skal dekker rom med. Men er lit red for at da kan hele skolen få vite om det. Eller har dere boen ander råd.? Jeg er ellers en helet normal og pegånde gutt på 17 år Er tips til der burde at et Formo for sengevæting.

Besvart 09.09.2018 18:34
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no og takk for tips.

Jeg skjønner at det ikke er så enkelt med ufrivillig nattlig vannlating når du skal på klassetur. 
Jeg vil anbefale deg å snarest ta kontakt med fastlegen, da det finnes tabletter som setter ned urinproduksjonen om natten. Mange opplever at de unngår dette, siden blæren ikke fylles. 
Det finnes også gode bleier som ser ut som truser. Disse skal en få på "blå resept" ( kun egenandel ). Du kan bruke en pyjamasbukse over. 

Jeg er litt usikker på om jeg vil råde deg å si det, eller ikke.
denne siden finer du gode råd og mer om tema. 

Lykke til og god tur  !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser