Hopp til hovedinnholdet

Bør en bli bekymret av å få påvist «lett redusert stoffskifte»?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fikk akkurat melding oss legen etter resultat på blodprøvene at jeg tydeligvis hadde lett redusert stoff skifte og jeg måtte komme for å ta nye blodprøver neste uke, hva vil «lett redusert stoff skifte» nøyaktig si? Og spesielt siden ordet «lett» ble brukt, bør jeg være bekymret?

Besvart 22.11.2018 19:16
 

Svar
Hei

En må ofte ta kontrollprøver for å vite sikkert hva prøvene viser. Prøvene viser nemlig av og til tilfeldigvis noe utenfor normalen. Så det er ikke sikkert ennå at du har lett redusert stoffskifte.

Men et lett redusert stoffskifte er ikke uvanlig, og det fins medisiner mot dette, hvis nødvendig. Så du trenger ikke være så bekymret for dette. Du kan lese mer om dette her.  (Dette gjelder for påvist lavt stoffskifte, og vil ikke nødvendigvis gjelde for deg med lett redusert stoffskifte). Du kan /bør også spørre fastlegen din mer om dette.  

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Å leve med kronisk sykdom

Gutt tenker (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å være ung og ha en kronisk sykdom. Åpenhet og kunnskap om sykdommen kan uansett gjøre det lettere for deg selv og folk rundt deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser