Hopp til hovedinnholdet

tror jeg har ADHD

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lest litt rundt, og tror jeg har AD/HD. Mamma og søsteren min har sagt at de tror jeg har det, men bare tuller, men nå føler jeg at egentlig er sant. Har lest syndromer om hvordan AD/HD er når en jente har det, og ALT stemmer. Mamma har ikke lyst til å ta meg seriøst, hun vil heller ikke betale for å skjekke meg. Hun finner på unnskyldninger, sier at hun var sånn da hun var på min alder, men det er annerledes fra min side. Jeg føler og ser mer enn det hun gjør. Jeg er hovedsakelig en rolig person, men sliter med konstrasjon, jeg tar impulsive valg, tygger mye tyggis og fikler med mye, klarer ikke få med meg det jeg leser. Kan være skikkelig ivrig, stå å danse. Så, jeg lurer på om det er mulig at jeg har det?

Besvart 28.11.2018 17:08
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss!

Ut fra det lille du skriver her, kan ikke jeg si verken om du kan ha ADHD eller ikke. Dette er noe som krever utrednig og undersøkelse hos spesialist . Du trenger ikke å ha ADHD selv om du strever med konsentrasjon, heller ikke at du tar impulsive valg eller tygger tyggis. Du sier du er en rolig person og det er ofte ikke kjennetegn for personer med ADHD, hvor hyperaktiviteten kan være fremtredende.

Det er også viktig å huske på at det skjer mye i kroppen under pubsrtetsutviklingen og at noe også kan skyldes puberteten!

Hva med å få med deg moren din og at dere i første omgang får en time hos helsesøster og får snakket med henne? Hun kan mye om ADHD og kan stille deg spørsmål jeg ikke kan gjøre her siden jeg bare svarer deg på det du skriver her.

Og er det "bare" det at du er litt vimsete og ukonsentrert, handler det ikke om at du har ADHD. Samtidig er det viktig å finne ut av det dersom du skulle ha ADHD, da et kan bety rettigheter for deg i skolehverdagen.

Du sier du har lest mye om ADHD og at mye stemmer med slik du har det og da er det viktig også å få det undersøkt slik at du eventuelt kan få den hjelpen du har behov for.

Så få med deg mamma til helsesøster i første omgang, så tar dere det derfra. -Og det er gratis å gå til helsesøster!.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser