Hopp til hovedinnholdet

Delvis lam i halve ansiktet, har leamus på halsen hva er normalt å oppleve?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har blitt delvis lam i halve annsiktet. Jeg går nå på medisiner mot dette (betennelsenedsettende osv), men jeg lurte på en ting ang dette. Jeg lurer på hvordan jeg vet at jeg begynner å få tilbake følelsene i annsiktet, da jeg har mye kramper (også kalt leamus) i annsiktet som også kan oppstå i på gjeldene side på halsen. Er dette normalt?

Besvart 12.01.2019 23:41
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!

Nå vet ikke jeg årsaken til at du har blitt lam i halve ansiktet, men for din aldersgruppe dreier det seg ofte om bells parese, og dette passer med behandlingen du får, så skriver svaret som at det er det du har, beklager om jeg bommet på dette.

Ved Bells parese blir mange bedre etter et par uker, og er helt friske etter ca 6 måneder. Du vet du starter å få tilbake kontroll over musklene når du kan stå i speilet og se små bevegelser i huden. Det tar ofte litt tid, men nesten alle blir helt friske.

Kramper og leamus på den siden som er skadet er veldig vanlig ved bells parese, og ikke noe du trenger å bekymre deg så mye over, selv om det er ubehagelig.

Dersom du blir verre, eller får nye symptomer syntes jeg du burde dra til fastlegen. Det er litt vanskelig å gi konkrete råd når jeg ikke får undersøkt deg, og heller ikke er helt sikker på årsaken til problemene dine.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser