Hopp til hovedinnholdet

Har ME og psykiske plager. Gruer meg for opphold på CatoSenteret. Tips?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har ME og psykiske plager, derfor anbefalte psykologen min cato senteret til meg. Jeg vilbåde si ja og nei og det er fordi jeg synes at det er veldig skummel å bo sammen med flere ukjente i 4 uker og det er så forskjellige mennesker der og jeg så litt på nettet og søkte folk som har vært der de er fornøyde og ikke fornøyde. Rommene ser ikke bra ut det samme med dusjen, doen og vasken det ser forferdelig ut jeg kan aldri dusje der eller gjøre andre ting jeg er for ren. Jeg er ikke sosial, jeg har angst jeg er veldig paronoi så det alt tenker på mye rart om det bet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg trenger hjelp for det

Besvart 01.02.2019 22:00
 

Svar
Hei, jente på 19 år!

Jeg har personlig hørt gode ting om CatoSenteret men kan ikke vite noe om hvordan akkurat du vil få det der. Men det er heller ikke så lett for deg å finne ut hvordan du kommer til å få det der ved å google andre sine opplevelser. Det kan være mange grunner til at en person har gitt gode eller dårlige anmeldelser på internett. For eksempel så ser vi noen ganger at leger som har gjort gode faglige vurderinger får dårlig anbefaling fordi en pasient er misfornøyd med at vedkommende ikke har fått de medisinene de selv vil. Slik kan man få en dårlig anmeldelse selv om vurderingen fra legen har vært riktig - om du skjønner.

Samtidig så tenker jeg at den psykologen som anbefalte CatoSenteret for deg kjenner til din situasjon og dermed har tatt en god vurdering på at dette kan være et bra sted for deg. Kanskje du skal snakke med psykologen om dine bekymringer - fortell han/henne hva du er bekymret for og hvordan du tenker. Jeg vet ikke hvilke konkrete psykiske plager du har for det skriver du ikke så mye noe om. Men du nevner paranoiditet, angst og tanker om at du er for ren til å dusje på senteret. Jeg er sikker på at dusjene er av en slik standard at de helt fint kan brukes til å dusje i - så kanskje det er noe av dette som er dine utfordringer - dette med renslighet. Det blir i så tilfelle noe du kan lage en plan på sammen med din psykolog og kanskje også ta kontakt med noen på CatoSenteret for å høre hvordan det kan legges opp for at det skal bli et bra opphold for deg. Når det gjelder angst (som du nevner spesifikt) så vil de fleste ha nytte av å utfordre angsten. Altså å utfordre seg/møte angsten selv om det er ubehagelig. Kanskje kan et slikt opphold hjelpe deg med dette. Det er også oftest slik at angsten er sterkest på starten og det er verst å grue seg. Som regel vil angsten gå ned etter at man får litt gode erfaringer og ser at det ikke var så tungt som man kanskje hadde fryktet.

Mitt beste råd er å ta opp dine bekymringer med den som har henvist deg. Det kan hende at dette oppholdet er veldig bra for deg og vil gi deg gode resultater slik at du til syvende og sist får det bedre.

Ønsker deg masse lykke til! 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser