Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser feil på enkelte tall, kan jeg har dårlig syn?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Noen ganger når jeg leser ting så ser jeg 0 og ikke 8, 1 og ikke 7 og lignende. Er det dårlig syn?

Besvart 23.02.2019 18:43
 

Svar
Hei!

Beklager så mye at vi svarer på spørsmålet ditt så sent. 

Det kan godt være at du ser litt dårlig hvis dette er noe du blander når du ser for nærme eller for langt unna. Det er alltid greit å sjekke opp og du kan fint snakke med helsesykepleier/helsesøster på skolen om dette. Hun eller han kan stille deg litt flere spørsmål om når dette plager deg, og kanskje hjelpe deg med hvor du kan sjekke synet. 

Noen ganger er det fort gjort å se litt feil hvis øynene er slitne, men ikke fordi man har dårlig syn. Det kan være etter å ha stirret lenge inn i en skjerm, eller fordi man er trøtt eller sliten ellers. Det kan derfor være greit å tenke litt over når du tar feil av disse tallene, og om det er vanskelig kun nærme, eller kun langt unna. Hvis det ikke spiller noe rolle om du leser nærme eller langt unna, så er det mindre sannsynlig at det skyldes dårlig syn.

Snakk med foreldrene dine eller helsesykepleier. Hvis du føler du har dårlig syn og strever med å se ting klart er det veldig lurt å få sjekket dette hos en optiker, eller snakke med fastlegen din. 

 Hilsen legen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser