Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg har et eller annen type «taleproblem», hvem kan hjelpe ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

(Jeg er ikke sikker på om dette er riktig emne, beklager hvis det er feil.) Hei. Jeg tror jeg har et eller annen type «taleproblem». Jeg tenker ofte inni hodet mitt hvordan jeg skal si setningen før jeg sier den, men når jeg sier den høyt så fucker jeg opp alt. F.eks i stad skulle jeg si «no or yes» og endte opp med å se «Yo or nes» dette er ofte veldig pinlig, og jeg hater å snakke mye foran folk. Jeg stammer også veldig mye fordi jeg ikke klarer å formidle setningen jeg tenker inni hodet mitt høyt. kan jeg få hjelp med dette noen sted? Dette blir bare et verre og verre problem

Besvart 22.02.2019 13:22
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at dette er ubehagelig, og støtter deg i at det er lurt å finne ut av dette. 
Du kan ta kontakt med lærer, helsesykepleier eller rådgiver på skolen. De kan  sende en henvising til ppt. Se vedlagte artikkel om hva PPT er. 

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser