Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei. kort fortalt har jeg fått kommentarer på at jeg ikke klarer å konsentrere meg. jeg dagdrømmer hele tiden når som helst. kan være midt under en prøve på skolen i over 20 minutter. jeg sliter med å konsentrere meg om ting jeg ikke får til eller ikke interesserer meg for, da for eksempel matematikk. jeg tok en test på nettet som handlet om ADD og ADHD, hvor resultatet ble at jeg viser tegn til ADD og burde snakke med fastlege. Burde jeg snakke med legen min? jeg syns det er vanskelig å ta meg selv seriøst om dette og er redd for at andre skal tenke at dette bare er tull, så jeg har holdt meg selv tilbake fra å skrive til legen om dette. jeg vil ikke virke dramatisk og tro det er noe "feil" med meg fordi jeg ikke klarer å konse på absolutt alt. føler meg teit men hjelpesløs. hva burde jeg gjøre?? takk for svar.

Besvart 23.02.2019 20:14
 

Svar
Hei

Det kan være mange grunner til at man ikke klarer å holde fokus og konsentrere seg. Mangel på søvn, depresjon, angst, alkohol og andre rusmidler er noen eksempler på faktorer som påvirker konsentrasjonen vår.

På norsk kalles ADHD for forstyrrelse i aktivitet og oppmerksomhet. ADHD blir ansett som en nevrologisk forstyrrelse som medfører økt uro, impulsivitet og vansker med konsentrasjon og oppmerksomhet. 

Dersom du opplever at dette påvirker din funksjon og hverdag så tenker jeg absolutt at det er viktig at du tar kontakt med fastlegen din. Fortell vedkommende hva du opplever og hvordan det påvirker deg. Ved behov henviser fastlegen deg videre til Distriktspsykiatrisk senter (DPS) for utredning. 

Lykke til!

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser