Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

Håper hun er bifil, redd for å være lesbisk..

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et litt teit spm. Jeg tror jeg er bifil, i hvert fall har jeg både vært forelsket i gutter og jenter før. Når jeg var yngre var jeg mest opptatt av gutter, jentene ble jeg liksom ikke tiltrukket av før jeg ble litt eldre. Problemet nå er at jeg BARE er opptatt av jenter, og jeg er redd for at jeg liksom har blitt lesbisk. Det er ikke noe galt i å være lesbisk, men jeg vil ikke være det. Går det an å plutselig bli lesbisk selv om man før har vært forelsket i en gutt? Tror du jeg fortsatt liker gutter, men bare er inni en litt sånn skeiv fase akkurat nå? Kanskje det går over og ting går tilbake sånn som det var når jeg ble tiltrukket av gutter? Det er god mulighet for det sant?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år

Det er ikke så uvanlig å være usikker på de følelsene som du kjenner på. Noen ganger er det faktisk slik at de kan gå i ulike retninger, og man kan bli forvirret over hva man egentlig "er".

Du skriver at du er redd for å være lesbisk. Dette er du desverre ikke alene om. Vet ikke om det er slik for deg, men kanskje handler dette om at du ikke ønsker å skille deg så mye ut? Ville det vært vanskeligere for deg å bruke betegnelsen lesbisk fordi det da ville gjort deg mere uvanlig?

Det jeg vil du skal tenke på er at det som flertallet av oss gjør, ikke er mere "riktig" enn hva mindretallet foretar seg. Det er like naturlig å forelske seg i, og tiltrekkes noen av samme kjønn som i et annet. Det er bare ikke fullt så vanlig. Uansett hvem man tiltrekkes, så er det de samme følelsene som gjelder.

Det er ikke nødvedigvis slik at vi mennesker vet engang for alle hva som er riktig for oss. For noen kan dette bevege seg i møte med de ulike menneskene vi møter på vår vei. Jeg tenker jo derfor at vi bare kan si noe om hvordan følelsene våre kjennes ut akkurat nå. Det blir jo helt umulig å si noe om hvordan vi tror vi kommer til å føle i fremtiden. 

Det er jo sannsynligvis slik at selv om du tidligere har definert deg selv som bifil, sikkert ikke har forelsket deg i annenhver gutt og jente. Forelskelse og tiltrekning handler jo om kjemi, kanskje har du ikke møtt de "riktige" guttene i det siste?

Hva som blir riktig betegnelse for deg i fremtiden, er bare noe du selv kan finne ut av. Hvis du har talent for å forelske deg i både gutter og jenter, om ikke nødvendigvis like mange av hvert kjønn, så kan du jo bare fortsette med å bruke betegnelsen bifil.

 

Hvis du ønsker flere innspill, kan du ringe Ungdomstelefonen eller YouChat. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

 

 

Hilsen Ingun

Helsesøster

Spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet?Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida blir man opptatt av seg selv på en helt annen måte enn tidligere. Man prøver å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil / skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil / skeiv