Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.
Ung.no hjelper deg med å finne rett prevensjon.

Er veldig usikker på om hun er bifil?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har siden jeg var 13 lurt på om kanskje jeg er bifil, men greia er at jeg er veldig usikker. Tror aldri at jeg har vært forelska i en jente, kun gutter. Må man det for å være bifil? Merker at jeg ofte legger merke til når en jente har store bryster og sånt, men vet ikke om jeg nødvendigvis er tiltrukket av det. Jeg blir så forvirra og føler at jeg mister kontroll. Jeg har aldri likt å miste kontroll så jeg tenker på det hele tiden, og tror ikke at det hjelper akkurat. Trenger hjelp! Hilsen forvirra jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 14 år

Du er ikke alene om å være usikker på hva du "er". Flere som deg opplever dette som litt forvirrende, spesielt i den fasen av livet hvor du nå befinner deg.

Det er jo slik at de fleste av oss ønsker å ha kontroll over "hvem vi er", likevel er det jo slik at vi må bruke litt tid på å bli kjent med de følelsene vi får i møte med andre mennesker. Dette er helt normalt og ikke noe du trenger å bli bekymret for.

Ofte definerer vi den seksuelle identiteten vår, ut ifra hvem vi forelsker oss i, tiltrekkes seksuelt, fantaserer om, samt opplever romantisk kjærlighet for.

Hvis det er slik at du hovedsaklig får disse følelsene både for jenter og gutter,  så kan det høres ut som at betegnelsen bifil kan passe på deg. Hvis det er slik at du aldri har forelsket deg i eller blitt seksuelt tiltrukket av en jente, så er det kanskje andre betegnelser som passer bedre. Det at du synes pupper og kvinnelige former er fascinerende å se på, trenger ikke å ha noen betydning for din seksuelle identitet

 

Jeg vil anbefale deg å bruke litt tid på utforske de følelsene som du får imøte med ulike "kjønn" og mennesker. Det er ikke noe vits i å stresse med dette, min erfaring er at identiteten vil komme tydeligere frem etterhvert som du får mere livserfaring og møter flere mennesker på din vei.

Vi mennesker kan jo bare ta utgangspunkt i de følelsene vi kjenner på her og nå. Hva vi måtte føle på i fremtiden er jo helt umulig å vite. Hvis det er slik at disse tankene tar stor plass hos deg, vil jeg anbefale deg å snakke med noen som kan støtte deg i det som oppleves som forvirrende. Helsesøster kan her være en fin person å dele tanker og følelser med.

Hvis du ønsker flere innspill, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen eller YouChat. Legger ved noen artikler du kan se på.

Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster

Spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet?Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil / skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil / skeiv