Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Homofil gutt som synes det er litt flaut å snakke om at han liker gutter.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er homofil 14 år gammel gutt. Jeg har akkurat «startet» mitt første forhold med en annen gutt, og før dette hadde jeg aldri kysset noen. Vi kysset, men jeg følte ikke noe spesielt, og jeg vil gjøre det igjen men jeg føler at det ikke er riktig. Jeg vet liksom ikke hvordan jeg kysser ordentlig heller, så det er litt skummelt. Jeg er helt sikker på at jeg er homo, fordi jeg syntes jenter er «ekle» og har aldri likt en, så jeg er sikker på at det ikke er derfor jeg ikke likte å kysse. Jeg liker godt å være sammen med kjæresten min, men jeg føler at noe er feil og at det er litt flaut og snakke om det. Jeg har aldri turt og snakke om at jeg liker gutter og det har vært veldig «tabu» å snakke om blant vennene mine og meg. Kan dette være grunnen til at jeg føler at det ikke er riktig? Er det noe jeg kan gjøre for å ikke føle det slik?

Besvart 14.11.2017 19:58
 

Svar
Hei gutt 14 år

Takk for at du tar kontakt og deler det du kjenner på!

Når det kommer til det å kysse så er vi mennesker forskjellige med hensyn til hva vi liker. Noen synes det er kjempedeilig mens andre ikke liker det så godt. Så er det også slik med kyssing som det er med andre ting, man må gjøre seg noen erfaringer før man blir god på det. I starten er det ganske vanlig å føle seg litt keitete, men trening gjør mester. Dessuten finnes det ingen fasit når det kommer til dette.

Det å være homofil er jo like fint som det å være heterofil, bare ikke fullt så vanlig. Fordi normene våre ofte tar utgangspunkt i det som flertallet gjør, så kan det derfor kjennes problematisk ut å skulle være den som er i mindretall og som fremstår som "annerledes".

For noen av oss kan tanken på å skulle bryte heteronormen føre til at man blir flau over de følelsene som man kjenner på. Kanskje kan det være derfor du synes det er litt vanskelig å kjenne på følelser for gutter, fordi du har blitt "fortalt" og preget av de tabuene som desverre omgir deg når det kommer til dette.

Jeg tenker derfor det kan være lurt å snakke med noen om det du kjenner på. Ved å utforske de følelsene som du har, kan du finne litt mere ut av hvor de kommer fra. Kanskje er det ubevisste ting som du har opplevd når det kommer til det å være homofil, og som har "satt seg" litt i kroppen din. Da kan det være lurt å utfordre disse normene slik at du etterhvert oppdager at det er de det er noe galt med, og ikke deg!

Jeg vil derfor anbefale deg å ta kontakt med helsesøster. Vedkommende kan hjelpe deg videre med de følelsene som du har. Du kan også kontakte Ungdomstelefonen.

Legger ved noen artikler som du også kan se på.

Håper noe av dette var til hjelp, ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kyss!

Kysser (colourbox.com)

Kyss kan være et lite nuss på truten, et høflig smask på hvert kinn eller et lidenskapelig møte mellom to munner. Lær, øv og bli en god kysser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil / skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil / skeiv