Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg er en jente på 15 som er straight. Tror jeg hvertfall.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 som er straight. Tror jeg hvertfall. Jeg føler meg tiltrukket av enkelte jenter. For eksempel lauren jauregui.Men jeg synes ikke jeg er lesbisk på grunn av det. Jeg kan aldri tenke med å ha et seksuelt forhold med en jente liksom. Men kanskje det er at jeg har lyst å være som de pene jentene. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal tro. Det jeg egentlig lurer på er om det går ant å være forelsket i en jente uten å være lesbisk? Hilsen forvirret jente

Besvart 12.01.2018 19:22
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er vanlig at man synes andre jenter er pene, eller at man kjenner gode følelser for popstjerner uavhengig av kjønn. 
Det kan være at du ønsker å være som de pene jentene. Kanskje må man skille på det å være betatt av og det å være forelsket i? Når man er betatt av noen, kan det ligne på forelskelse. Når man er betatt er man sjarmert, nesten som fortryllet av personligheten deres. Man ser opp til personen, synes den er fin, flink eller at den har egenskaper som en ønsker var ens egne. Når man er forelsket ønsker en å være sammen med personen, være nær, få oppmerksomhet og bli sett, at man blir varm og får gode følelser. Å bli forelsket i personer av samme kjønn er kanskje kriteriet på om man er lesbisk, eventuelt bifil.
Det er ikke sikkert at man en gang for alle vet hva som er riktig for seg selv. Man kan forandre seg, forandre hvilke kjønn man forelsker seg i og seksuell tiltrekning kan også forandre seg. Kanskje er det sånn at man kun kan si noe om hvem man akkurat nå er forelsket i, eller hvem man akkurat nå kjenner seksuell tiltrekning til?
Det er bare du selv som kan bestemme hvilken definisjon du føler deg mest hjemme i. Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg. Bli kjent med kroppen og kjønnet ditt. Da vil du bli tryggere på deg selv. Etterhvert som du også blir kjent med andre mennesker, blir forelsket eller opplever andre gode følelser, vil du bli tryggere på hvem du er, hvilke seksuell identitet du har.
Du kan snakke med helsesøster på skolen, en fagperson på helsestasjon for ungdom eller du kan ringe Ungdomstelefonen. Da får du mulighet til å reflektere og samtale om dette, og du vil bli mer klar over hva du tenker, føler og mener.
Vær stolt av den du er. Vær stolt av deg selv!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Hvem er du? Usikker? Trenger du å snakke med noen? Prat anonymt med youchat.no og Ungdomstelefonen.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida blir man opptatt av seg selv på en helt annen måte enn tidligere. Man prøver å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil / skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil / skeiv