Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å tørre å komme ut av skapet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, æ e bifil, og alle jenten og to gutta i klassen veit d. Æ føle mæ egt klar te å komme ut.D eneste som stoppe mæ e vænninna mi. Trur ho e homofobisk. Vet i hvertfall at ho meine at de som e født i feil kropp e egoistiske og ikke e førnøyd m kordan de e født og at ho ikke skjønne nåkka om koffer og kordan folk kan like samme kjønn, ka ska æ gjøre førr å tørre å komme ut??

Besvart 11.05.2018 09:51
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det å være på søken etter sin egen seksualitet, handler for mange om å gå igjennom ulike faser med ulike tiltrekninger, ulike seksuelle preferanser osv. Noen ganger tiltrekkes en av jenter, noen ganger tiltrekkes en av gutter og andre ganger tiltrekkes en av begge kjønn. Hvem og hva du tiltrekkes av handler om hvilken situasjon du befinner deg i livet og ikke minst hvilke personer du treffer.

Uansett er det bare du selv som kan bestemme hva du vil definere deg som eller om du vil definere deg som noe i det hele tatt. 

Det viktigste er at du er åpen og ærlig mot deg selv, og gir tid og rom for å bli sikker på hva du liker. Du høres sikker ut, men det kan noen ganger være godt å ha noen å snakke med slik at du kan få stilt spørsmål, men også bli møtt med åpenhet og forståelse. Også om du bestemmer deg for å stå åpent fram om at du er bifil, kan det være godt å ha noen som følger deg i prosessen, og kan være til støtte for deg. Særlig med tanke på at du ønsker å si det til og få støtte fra din venninne som du vet er negativ til dette, kan det være godt å ha noen som følger deg i prosessen, og kan være til støtte for deg.

Dette er selvfølgelig opp til deg om du vil eller ikke. Du kan snakke med helsesøsteren på ungdomshelsestasjonen om dette, men det er også andre steder du kan snakke anonymt:

Røde Kors sin hjelpetelefon for barn og ungdom på tlf: 800 333 21. Det er gratis å ringe fra fasttelefon og mobil. Telefonen er åpen mandag til fredag fra klokken 14.00 til 20.00. Denne tjenesten er anonym.


Ungdomstelefonen, tlf: 810 00 277

. 
Ungdomstelefon er Skeiv Ungdoms hjelpe- og støttetelefon. Dette er et lavterskeltilbud som skal være tilgjengelig for unge som trenger noen å snakke med om forelskelse, seksualitet, kjønn, identitet, aktivitetstilbud og sikrere sex. Tjenesten er åpen søndag til fredag fra kl 18.00-22.00. Nettside: www.ungdomstelefonen.no
 

Sex og samfunn, tlf: 22 99 39 00. Sex og Samfunn ligger i Oslo og er landets største senter for seksuell og reproduktiv helse for unge voksne. Fra mandag til torsdag kl. 15.00-19.00 har senteret åpent for konsultasjoner for unge ut det året man fyller 25 år. De er åpen for alle, bosted har ingen betydning for om du kan bruke deres tilbud. Alle tilbud er gratis. Telefontid hverdager kl. 09.00-11.00/ 12.30 - 14.30. Nettside: www.sexogsamfunn.no E-post: post@sexogsamfunn.no
 De har også tilbud om Chat hver dag, mandag - torsdag (se nettsiden deres for mer opplysninger). 

Håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil