Hopp til hovedinnholdet

Eg lure på om eg e bifil?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 15 år oG har egentlig kjæreste men blir ikje tiltrukket på noen spesiel måte eg har flere ganger hold på å kysse jenter jeg fantaserer om jenter og sex med dem men jeg tror ikke jeg er lesbisk men bifil tingen på guttene tiltrekker meg ikke den skremmer meg vekk eg vil heller ha deg kjekt med ei jente:/ så eg lure egentlig på om eg E bifil

Besvart 16.05.2018 17:49
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Når en kommer i puberteten, skjer det mye med kroppen, både innvendig og utvendig. Mange nye tanker og følelser dukker opp og hormonene bruser i kroppen. 

En ønsker å finne ut av hvem en er som person. Det er ikke uvanlig å føle seg tiltrukket til både jenter og dukker, noe som gjør at man blir usikker på sin egen identitet. 

Dette er en del av det å bli voksen og å finne ut hvem en er. Noen har et stort behov for å plassere seg i en bås og kalle seg bifil eller homofil. Andre tenker det ikke er så viktig og vil ikke definere seg som noe som helst. 

Å bli forelsket i personer av begge kjønn er kanskje kriteriet på om man er bifil. Hvis du blir forelsket i både jenter og gutter, er du kanskje bifil.
Det er ikke sikkert at man en gang for alle vet hva som er riktig for seg selv. Man kan forandre seg, forandre hvilke kjønn man forelsker seg i og seksuell tiltrekning kan også forandre seg. Kanskje er det sånn at man kun kan si noe om hvem man akkurat nå er forelsket i, eller hvem man akkurat nå kjenner seksuell tiltrekning til?
 
Det er bare du selv som kan bestemme hvilken definisjon du føler deg mest hjemme i. Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg. Bli kjent med kroppen og kjønnet ditt. Da vil du bli tryggere på deg selv. Etterhvert som du også blir kjent med andre mennesker, blir forelsket eller opplever andre gode følelser, vil du bli tryggere på hvem du er, hvilke seksuell identitet du har.

Det være ok å snakke med andre på egen alder som har samme tanker som de du tar opp i spørsmålet ditt. Da kan du chatte anonymt med Ungdomstelefonen eller YouChat. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil