Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker kompisen min veldig godt, hvordan kan jeg sjekke ut det?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg er ikke veldig skeiv, jeg liker jenter, så det er ingen som vet om dette, men det er en venn av meg med samme kjønn som jeg har kjent gjennom barneskolen og vi er fortsatt venner nå på ungdomsskolen, jeg har på en måte alltid likt han, han er spesiell og jeg vil være med ham hele tiden og ja jeg liker ham veldig godt for å si det sånn, har prøvd å glemme han, men det går ikke. Har tenkt på om det kanskje bare er hormoner og sånt, men jeg har likt ham lenge før jeg kom i puberteten Jeg føler at det er noe jeg må gjøre, jeg håper veldig at han han liker meg og, men jeg skjønner at jeg ikke kan kontrollere dette, det er bare litt kjedelig at hvis vi begge liker hverandre, men ingen tør å si noe. Jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem, vil ikke miste han som venn heller hvis han ikke liker meg

Besvart 16.05.2018 19:17
 

Svar
Hei gutt 15!

Takk for spørsmål.

Det å være forelsket i en venn kan være komplisert og vanskelig. Det er fint å ha en god og nær venn og en vil ikke gjøre noe som kan skade eller ødelegge vennskapet. 

Er en forelsket, så vil en gjerne finne ut om den andre liker en tilbake. Det finnes ingen enkel oppskrift på hvordan en kan gjøre dette på en god måte. Men, selv om den andre kanskje ikke liker en på samme måten tilbake, trenger det uansett ikke bety at vennskapet er over og at dere ikke kan være venner sammen lenger.

Prøvd deg fram. Si noe ekstra hyggelig til han, gi han komplimenter og legg merke til hvordan han reagerer. Synes du det går fint, kan du sjekke ut litt kroppskontakt. Og går det fint, kan du kanskje få til å si at du synes han er kjekk. Kanskje liker han deg på samme måte tilbake, kanskje gjør han det ikke. Uansett er sjansen svært stor for at han vil fortsette å være den gode vennen som han er i dag.

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil