Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg fortelle at jeg er lesbisk?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er lesbisk Jeg er lesbisk, og aner ikke hvordan jeg skal fortelle venner og familie at jeg er dt.. hvordan skal jeg fortelle dt? I

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13!

Takk for spørsmål.

Det kan virke skummelt å skulle fortelle noen at en er lesbisk eller homofil. En kan kjenne seg usikker på om familie og venner vil like en på samme måte som før en fortalte det og en kan være redd for at noen sier dumme ting til en. 

Noen kan synes det er enklest å fortelle det først til en person som ikke betyr så mye for en. Dette kan for eksempel være helsesøster på helsestasjon for ungdom eller sosiallærer på skolen. De har taushetsplikt og vil støtte deg, slik at det blir lettere å fortelle om deg selv til andre. 

Det kan også være fint å fortelle om seg selv til en god venn som betyr mye for deg. Får du ikke til å si det, kan du skrive et lite brev eller en lapp der du forteller at du er lesbisk og at du synes det er vanskelig å snakke om.

Skulle det være vanskelig å starte samtalen med noen, kan det være til hjelp å vise de spørsmålet ditt og dette svaret. Da vil de fort forstå hva det er du vil fortelle og at det er helt ok å være lesbisk.

Les gjerne vedlagte artikler. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Kaja - om å komme ut av skapet

Jente på fjellet (colourbox.com)

Kaja begynte å tenke på at hun kanskje var lesbisk allerede da hun gikk i syvende klasse, men først i åttende gikk det virkelig opp for henne. Da ble hun kjempeforelska i ei jente i parallellklassen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv