Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å være homofil. Har ikke lyst til å være det.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er redd for å være homofil. Jeg har ikke noe imot de som er homofile i det hele tatt, men jeg har ikke lyst til å være det selv. Selv om jeg egenklig vet at jeg er heterofil kommer denne tanken og plager meg. Jeg synes den er veldig irriterende og sluker masse av energien min. Når jeg er med venner eller gjør noe annent kommer ikke denne tanken, det er mest når jeg ikke har noe spesiellt å gjøre. Min sunne fornuft sier at dette er bare hodet som kødder med meg, men så blir jeg fortsatt redd.

Besvart 14.09.2018 17:12
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det hender at en kan få tanker som er vanskelige å bli kvitt. Kanskje er det ikke noe reelt i dem, men det kan også være at en undertrykker egne følelser. 
Uansett har du ingenting å være redd for! Det er vanlig å være homofil!
Kanskje kan du prøve å tenke gjennom hva det er du er redd for? Hva er det ved å være homofil som er skremmende for deg? Mange er homofile og lever svært gode liv! 
Kanskje kan du tenke gjennom det følgende:
Hvis man klarer å skille mellom hvem man forelsker seg i og hvem eller hva man tenner seksuelt på, kan det være til hjelp.
Det er vanlig at man fantaserer om seksualitet med personer av samme kjønn og onanerer til fantasier av samme kjønn. Man kan se på det som seksuell tenning. Mange tenner på seg selv, sin egen feminitet og kjønnet sitt.
Hvis en ønsker å være sammen med personen, være nær, få oppmerksomhet og bli sett, at man blir varm og får gode følelser, er man kanskje forelsket. Å bli forelsket i personer av samme kjønn er kanskje kriteriet på om man er lesbisk.
Det er ikke sikkert at man en gang for alle vet hva som er riktig for seg selv. Man kan forandre seg, forandre hvilke kjønn man forelsker seg i og seksuell tiltrekning kan også forandre seg.
Det er bare du selv som kan bestemme hvilken definisjon du føler deg mest hjemme i. Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg. Bli kjent med kroppen og kjønnet ditt. Da vil du bli tryggere på deg selv. Etterhvert som du også blir kjent med andre mennesker, blir forelsket eller opplever andre gode følelser, vil du bli tryggere på hvem du er, hvilke seksuell identitet du har.
Du kan snakke med helsesøster på skolen, en fagperson på helsestasjon for ungdom eller du kan ringe Ungdomstelefonen. Da får du mulighet til å reflektere og samtale om dette, og du vil bli mer klar over hva du tenker, føler og mener.


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil