Hopp til hovedinnholdet

En jeg har vært forelsket i truer meg og jeg er redd for han.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt kjærlighetssorg nå i 2 år. Hvis du bare går inn på sjekk svar og taster inn dem koden her ( d93ca ) så vil du lese hele historien min. Jeg vet at han bruker meg bare til sex, men jeg liker han og er samtidig veldig redd for han. Han har i det siste truet meg, om jeg ikke møter han. Har har dame, men hvorfor skal han ha sex med andre jenter når han har dame? Broren Jans har bryllup snart, jeg skal også på bryllupet. Hvordan burde jeg oppføre meg når jeg ser han? Skal jeg bare ingorere han eller? Jeg er veldig redd for han! I det siste har jeg blitt veldig deprimert også, jeg trenger virkelig hjelp nå! Jeg har fått magesyre, pga at jeg spiser ikke mye mat. Jeg vet at jeg må glemme han, men det går ikke bare. Han er mitt livs første kjærlighet! Jeg er redd for han samtidig også. Livet er hardt merker jeg! Please gi meg råd! Hva skal jeg gjøre å bryllupet? Skal jeg ingorere han eller? Hvordan kam jeg glemme hab fort? Og hva burde jeg gjøre når han truer meg!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg ser du har fått veldig mange gode råd tidligere og jeg syntes du skal lytte til disse rådene og å prøve å kutte denne gutten ut av livet ditt. Han er overhodet ikke bra for deg når han truer deg på denne måten.

Jeg syntes også det høres ut som at du kanskje burde snakke med noen om disse tingene, fordi noe av det du sier er ganske alvorlig. Det å true noen er ikke bare alvorlig, men også ulovlig. For eksempel går det an å fortelle foreldrene dine om at han truer deg og at du er redd for han. De kan sikker hjelpe deg å vurdere hva du må gjøre med denne situasjonene for å føle deg trygg.

Det høres også ut som at du ikke har det så fint med deg selv, du sier at du er deprimert og ikke spiser så mye. Derfor syntes jeg du skal opppsøke noen som kan gi deg profesjonell hjelp med dette. Snakk gjerne også med foreldrene dine eller noen voksene du stoler på om dette slik at de kanskje kan hjelpe deg og finne ut av hvem du kan oppsøke for å få hjelp med dette.

Du sier han er ditt livs flrste kjærlighet, men likevel høres det ut som at du har et ganske enkelt valg og det er å ta fullstendig avstand fra denne gutten og å komme deg videre. Det at han truer deg og at du er redd han er svar nok i seg selv. I tillegg virker det som du har fått det mye dårligere etter at du fikk kontakt med denne gutten og derfor må du nok bare slutte å ta kontakt eller svare når han tar kontakt med deg.

Som det også er nevnt i tidligere svar syntes jeg ikke du skal snakke noe med han i dette brylluppet. Om du er veldig redd for hva han kan gjøre kan du kanskje også vurdere å bli hjemme fra denne festen dersom det gjør det enklere for deg å ikke komme i kontakt med han og du føler deg tryggere ved å ikke være der. Som nevnt, om du forklarer situasjonen til foreldrene dine vil de nok forstå deg bedre og kunne hjelpe deg.

Jeg leggert ved noen artikler du kan lese og anbefaler deg å fortelle om dette til noen du stoler på slik at du kan få den hjelpen du trenger. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Spiseforstyrrelser og følelser

Måler lår (colourbox.com)

Fire av ti 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse