Hopp til hovedinnholdet

Blir presset til sex. Blir depressiv av det.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 16 som har d svært vanskelig for tiden kan man si.. Det hele begynner med at jeg har vært borti mye voldtekt og sex der personer vet jeg ikke vil ha, men presser meg til å si ja.. Jeg er heller ingen fan av det og da jeg hadde kjæreste så visste de at jeg ikke liker d, men fortsatt vil ha.. Og dette sliter mye på selvtillit, depresjon og angst. Er redd for å møte nye mennesker og låser meg selv rett og slett inne. Familien min ser ikke seriøst på det før de ser fysiske skader på meg. Hva skal jeg gjøre? Har prøvd psykolog og voksne, men d hjelper ikke..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 16 år.

 

Du skriver til oss og forteller at du har vært utsatt for sexpress og voldtekt og det er forståelig at du ikke har det bra. Det skal ikke være slik at ei jente på 16 år må låse seg inne for å unngå nye mennesker. Du forteller også at du har vært i kontakt med psykolog og voksne uten at det hjelper og spør oss hva du kan gjøre. Jeg tenker først og fremst at voldtekt og sexpress er ulovlig og straffbart, og at dette bør anmeldes til politi, dersom det ikke allerede er gjort.  Å anmelde slike forhold kan være med å sette en stopper for presset du blir utsatt for.

Du skriver at du har vært i kontakt med psykolog. Ut fra det du skriver ser det ut som du vil ha behov for hjelp av en psykolog videre, en som via samtaler kan hjelpe deg til  å styrke selvtilliten, til å få bukt med depresjonen og dempe angsten. Samtidig som du via samtaler kan øve på hvordan bli så sterk at du klarer å holde disse personene på avstand. Jeg håper noe av dette blir mulig for deg og at du kan få den hjelpen du trenger for å komme videre.  

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep