Hopp til hovedinnholdet

Har en kjæreste og liker han veldig godt og er veldig glad i han.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, æ har en kjæreste og liker han veldig godt og e veldig glad i han. Men, det e et lite problem; Han e utrolig seksuell, og vil gjøre seksuelle ting hele tiden (vi har ikke hatt sex, men han vil), og det e jo greit av og til, men det blir av og til for mye og æ føler litt press. Vi finner liksom aldri på morsomme ting sammen.. e han bare interresert i kroppen min og ikke mæ da? Hva skal æ gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du skriver til ung.no!
Det er fint at du har en kjæreste du liker så godt, og har sterke følelser for. Det normalt å utforske og ha lyst på sex, men det er ikke greit når du opplever at det blir for mye og føles som et press.
Jeg synes du skal snakke med han om dette. Si noe hvordan dette oppleves for deg, og om dine tanker rundt det å være kjærester. Det er naturlig at lysten på sex kan være sterk, men det er også normalt at man ikke er klar for sex eller ikke har like mye lyst hele tiden. Derfor er det viktig at du sier i fra, slik at dere kan ha det fint sammen uten at det føles som et press.  
Snakk med han om hva han vil, og hva du vil, og bli enige om hva dere skal gjøre framover. 
Det er du som bestemmer over din kropp og seksualitet, og derfor er det viktig å sette grenser og være tydeli på hva du vil og ikke vil.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene