Hopp til hovedinnholdet

Har det vanskelig hjemme

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har ganske mange problemer fordi at familien er muslim . Men det som problemet at hvis jeg prøver å ta det Rolig med moren min. At vi snakker om min mening og sånt for eks. Å bruke hijab eller ha en kjæreste osv. sier hun bare :du er min datter du skal bare hør å gjør det jeg sier at skal du skal bruke hijab så skal du det. noen gang så slår hun eller prøver hun å skremme meg hvis ikke du det så slår jeg deg. Men det som er ekkelt at jeg ser mine venner gjør ting helt vanlig som jeg blir slått for . Jeg tørr ikke å snakke med noen om det. Jeg må bare vær i en fengsel bli slått og tvunget til ting Jeg har det vanskelig hjemme og kan ikke gjør noe med det . Hilsen jente 13 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss! Det høres ut som om at du er i en vanskelig situasjon nå, og at du er i ferd med å gi opp å få det bedre. 

Du skriver at du ikke tør å snakke med noen om dette. Du skal vite at det er helt vanlig. Veldig mange ungdom som opplever mye av det samme som du gjør nå, er redde for å snakke med noen om problemene sine hjemme og mange føler at alt er deres skyld. Men du skal vite at dette ikke er din skyld! 

Det er absolutt ikke greit at moren din slår deg og truer med å slå deg uansett hva konflikten handler om. Ingen barn i Norge skal måtte oppleve vold hjemme og det er hjelp å få! 

Jeg skjønner godt at du synes at det er vanskelig å skulle prate med noen om dette. Men jeg vil alikevel at du skal gjøre det. Det er viktig at du snakker med noen voksne om dette, dette er noe de voksne må hjelpe deg med sånn at du får det bedre hjemme. Det aller beste vil være at du snakker med noen på skolen din som du stoler på. Kanskje læreren din eller rådgiveren din. Veldig mange skoler har også en helsesøster som er god å snakke med! De er alle vant til å snakke med ungdom som sliter med ting hjemme og de vil høre på deg og ta deg på alvor. 

Hvis du synes det blir vanskelig å vite hva du skal si, så kan du vise de det du har skrevet her, da vil de forstå! 

Hvis du ikke har noen på skolen din som du stoler på, kan du for eks ringe alarmtelefonen for barn og unge. Det er helt gratis og anonymt hvis du ønsker det! 

Det viktigste er at du snakker med noen voksne om dette! Du har allerede vært veldig modig og flink ved å skrive om dette til oss, fortsett med det:) 

Hilsen minoritetsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser