Hopp til hovedinnholdet

Er usikker på hvordan jeg skal grensesette meg iforhold til kjæreste

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en som er usikker på hvordan jeg skal grensesette meg iforhold til kjæreste og sånnt! og usikker på hvordan vil børd respektere hverandre? Trenger litt råd, Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål

Det er veldig bra at du er bevisst på dette.  Respekt for hverandre og for den andres grenser, er jo det viktigste av alt i et forhold. Og denne respekten må gå begge veier.  Jeg vet ikke om det er konkrete situasjoner som du har opplevd og som har gjort at du stiller dette spørsmålet, eller om det er på generelt grunnlag Jeg har lagt ved en del artikler under som omhandler tema som er viktige i et forhold og som nok kan gi deg svar på mye av det du lurer på.  Hvis kjæresten prøver eller foreslår å gjøre ting du ikke er klar for, så si ifra om hva du syns om det eller vis det tydelig. Hvis kjæresten prøver eller foreslår å gjøre ting som du også gjerne vil, så vis eller si også tydelig at du vil det.  Med tydelighet blir det mindre misforståelser. -Og de samme rådene gjelder jo den andre veien, om du prøver eller foreslår noe.  -Og da er det jo viktig å være var for den andres reaksjon.   


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Bli bedre kjent med kjæresten din

Gutt hvisker til jente (colourbox.com)

Noen kjenner hverandre godt og vet alt om kjærestens ønsker og behov. Andre vet ikke så mye. Kanskje kan det å bli litt mer kjent med andre sider av kjæresten gjøre at forholdet blomstrer?

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse