Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex da jeg var full på fest, trenger jeg en klamydiatest?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. For 2/3 måneder siden var jeg på en fest og drakk veldig veldig mye. Jeg husker veldig korte perioder litt her og der i løpet av kvelden. I løpet av kvelden hadde det seg sånn at jeg hadde sex med en gutt. Jeg husker det så vidt, jeg aner ikke hvem det var, husker at det gjore litt vondt og husker noen utvekslet ord. Tror jeg sugde han også. Det er veldig ekkelt å ikke vite helt hva som har skjedd. Hele kvelden er veldig svart for meg. Jeg har ikke klart å tenke så mye på det i etterkant, men jeg tok en angrepille på mandagen etter. (Hadde sex sent lørdag, mot natta på søndag tror jeg). Jeg lurer på om jeg burde ta klamydiatest? Jeg hadde aldri hatt sex, og har ikke lagt merke til noen symptomer, men vi brukte ingen beskyttelse, og tenkte at det kanskje er lurt når jeg ikke vet noe om hvem personen var?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17!

Takk for spørsmål.

Det er ingen god følelse å våkne opp etter en fest og ikke huske eller vite helt sikkert hva som har skjedd. En kan bli urolig for hva som har skjedd, om noe har skjedd som en ikke ønska, om en kan ha blitt gravid eller blitt smittet av en seksuelt overførbar infeksjon. 

Noe som er ok å vite, er at det ikke er din skyld eller feil det som har skjedd. Når en er så full eller rusa at en ikke er seg selv, bør andre forstå at det ikke er ok å ha sex med deg.

Det er kjempefint at du tok nødprevensjon så raskt etter det skjedde. For å være sikker på at du ikke ble gravid, er det fint å ta en graviditetstest tre uker etter du tok nødprevensjon. Du kan ta en test for seksuelt overførbare infeksjoner, f eks klamydia, tre uker etter det skjedde. Både smittesjekk og graviditetstest kan du få tatt gratis på helsestasjon for ungdom i kommunen din. 

Har du behov for å snakke med noen som det som har skjedd, er helsesøster på helsestasjon for ungdom fin å snakke med.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ufrivillig sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ufrivillig sex