Hopp til hovedinnholdet

En ukjent har lagt meg til på SC og ber om nudes.

Jente 13 år
 

Spørsmål

For noen dager siden fikk jeg varsel om at noen hadde lagt meg til på sc. Brukernavnet høres ut til å tilhøre en ungdom. Jeg la ham til òg. Da hadde han sendt en melding som sto : 'hey sexy' [jeg vil ikke akkurat kalle meg selv sexy da (han hadde sett på profilbildet mitt)]. Jeg skrev tilbake på norsk og spurte hvem han var. Så sendte han en snap hvor han lurte på om jeg ville ha nudes fra ham. Sendte et spørsmålstegn tilbake. Han har skrevet at han er 16, og amerikansk. Ettrnavnet 'Jensen' passer ikke akkurat.. Og jeg tror ikke han har noen dansk familie (spurte om han var dansk; nei det var han visst ikke). Dagen etter viste jeg meldingene til en venninne jeg stoler på. Vi synes begge det er morsomt, for ingen av oss har noen gang fått 'slike' meldinger før. Jeg (vi) skrev ja til nudes, men han vil ha et annet bilde av meg enn profilbildet mitt. Jeg har ikke fått sett han ansikt ennå. Det kan jo også være en på skolen som kødder med meg? Snapscoren hans er 24 eller noe sånt (rart)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no. 

Jeg forstår at du synes det er litt spennende å bli kontaktet av en ukjent person på Snapchatt. Men jeg antar at du også synes detter er litt ubehagelig? For det er faktisk ulovlig å be om nakenbilder av unge på nettet og absolutt ikke greit å be om det fra en så ung jente som deg, og dette må stoppes.

Jeg anbefaler deg derfor å kontakte en voksen, gjerne dine foreldre, som kan kontakte politiet og få stoppet denne personen. For det er ikke sikkert at alle som han kontakter er like kloke som deg og forstår at en må utvise nettvett og ta sine forholdsregler

Og jeg vil på det sterkeste fraråde deg til å sende vedkommende noe som helst, for dette kan komme helt ut av kontroll og du vil kunne komme opp i en situasjon som kan bli veldig vanskelig og ubehagelig.

Du kan også kontakte helsesøster på skolen, eller en annen voksen som du stoler på og få hjelp om du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett