Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt seksuelt utnyttet mens jeg sov?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et litt vanskelig spørsmål. Jeg overnattet hos en mann (vil ikke kalle han gutt pga over 20) og vi hadde det kjempe koselig mens jeg var hos han! Men dagen etter, når jeg våknet, så hadde jeg litt vondt i underlivet og det har begynt å klø. Jeg drakk litt dagen før, men jeg var ikke veldig beruset så husker alt som skjedde! Jeg har en liten mistanke om at han utnyttet meg mens jeg sov, og dette er ikke greit! Jeg skal ta klamydia test og sjekke, har jeg klamydia, da vet jeg at han gjorde det, for jeg har sjekket meg etter siste partner som er for over 3 måneder siden! Det jeg lurte på er, hva kan jeg gjøre med dette? Jeg spurte han rett ut om han utnyttet meg mens jeg sov, han sa dette gjorde han ikke, men jeg er veldig usikker da jeg har en ekkel følelse på meg. Jeg har angst fra før av og opplevd voldtekt tidligere, og jeg har ikke lyst å ha en mulig ny utnyttelse hengende over meg! Jeg trenger virkelig hjelp! Hilsen jente med ekstrem angst.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente med ekstrem angst!

Takk for spørsmål.

Det er vanskelig å si om det har skjedd noe med deg mens du sov. De eneste som kan vite noe om det, er du selv og gutten du overnatta hos. 

I spørsmålet ditt, forteller du at du våkna opp med plager fra underlivet ditt. Det kan enten bety at noe har skjedd eller at du har fått plager som ikke er relatert til at du har hatt sex med noen. Er det slik at du har fått klamydia, kan det være en indikasjon på at noe har skjedd med deg. Husk å ta klamydiatesten 14 dager etter du var på besøk hos han. Tar en test før det har gått 14 dager, kan den være falsk negativ.

Du forteller at du tidligere har vært utsatt for voldtekt og at du har mye angst. Får du ikke hjelp av noen til å bearbeide det som har skjedd og behandling for angsten, vil slike situasjoner du forteller om kunne bli vanskelige for deg i framtiden. Kanskje du kan ta kontakt med helsesøster på helsestasjon for ungdom? Er du ikke i behandling, kan hun hjelpe deg videre. 

 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ufrivillig sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ufrivillig sex