Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått melding av en som sier han kan ha smittet meg med klamydia, hvordan kan jeg teste meg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg var på en fest for ca. 1 uke siden, han ene som jeg ble kjent med var edru og han var fult klar over at jeg hadde drukket. jeg husker ikke alt som skjedde annet enn at han ville at vi skulle ha samleie, noe jeg takket nei til. han drev å onanerte rett før han begynte å klå på meg nedentil. jeg fikk en melding av han for 2 dager siden om at han hadde klamydia og at han kan ha smittet meg. han sier også at vi hadde samleie, noe som jeg både takket nei til og at jeg i tillegg ikke kan huske at det skjedde. burde jeg sjekke meg og hvordan får jeg tatt en sånn test?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17!

Takk for spørsmål.

Har en hatt sex eller samleie med noen som etterpå forteller at en er smittet av en seksuelt overførbar infeksjon, som klamydia, er det fint å sjekke seg selv. En test gir riktig resultat om en sjekker seg 14 dager etter en eventuelt har blitt smittet. Du kan få tatt en gratis sjekk på helsestasjon for ungdom i kommunen din eller hos fastlegen din.

I spørsmålet ditt, forteller du om at noen sier de har hatt samleie med deg uten at du kan huske det fordi du var for full. En skal alltid sjekke ut om den en vil ha sex med vil det. Er en selv edru og har sex med noen som er full eller rusa, så er det ikke greit. Kanskje det vil være bra for deg å finne ut hva det var som egentlig skjedde. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ufrivillig sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ufrivillig sex