Hopp til hovedinnholdet

j 14, en 23 år gammel fyr tok meg opp på fanget og tok på meg

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Da jeg var 14 år reiste jeg, en veninne av meg, ekskjæresten hennes og en 23 år gammel fyr på badeland. Mens vi var på badeland havnet jeg i en situasjon hvor den 23 år gamle fyren dro meg opp på fanget sitt, kysset meg på en ganske voksen måte og strøk meg over tissen utenpå bikinitrusa. Jeg sa aldri nei, var redd for å gjøre noe feil tror jeg, men knep munnen hardt igjen, og prøvde å vise med kroppen at dette ikke var noe jeg ville. Tanken på at det har skjedd gir meg en ekkel følelse i hele kroppen, men blir dette egentlig regnet som et overgrep?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse

 Det er ikke lov for andre mennesker å ta på kroppen din på en måte du ikke liker eller som gjør deg ukomfortabel. Det skal alltid være et samtykke fra den andre part når det kommer til seksuell beføling. Men det er også viktig at man har klare grenser på hva man ønsker og ikke ønsker. Det er viktig å tenke igjennom hva som gjør at ting er ubehagelig og gi klar beskjed om at ting ikke er greit. Det er ikke bestandig lett for andre å se hvor dine grenser er. Det du har vært utsatt for er seksuell trakassering. Vi tenker at det kan være viktig for deg å prate med noen voksne om det som har skjedd, slik at du kan få hjelp til å ikke ha det så dårlig lenger. Noen gode voksne å prate med kan være foreldrene dine, legen din eller din kontakt lærer på skolen.

 Du kan også ta kontakt med Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på      

800 57000, hjemmeside: www.incest80057000.no

 

Legger ved noen artikler som kan være fine for deg å lese.

Lykke til1

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep