Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble lurt til å vise meg i undertøy gjøre ting og bevegelser på cam...

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 som har blitt utsatt for en form for nettovergrep (?). Det begynte med at jeg var på Omegle og chatta med folk. Så begynte jeg å chatte med en som jeg tror lata som hun var talentspeider for et modellbyrå. De fikk vite vite land og bo jeg bor i, alder og utseende. Senere ville de få meg til å stå i undertøy og morgenkåpe slik at de kunne se hvordan jeg så ut. Senere gikk jeg ut av nettsiden. De ga meg navn, jobbstillinger, Mail og en nettside. Mailen var fake men nettsiden var ekte. De hadde avslått kamera og jeg fikk heller ikke høre stemmene deres. De fikk meg også til å gjøre ting og bevegelser sakte. De sa at jeg måtte stå stille. Og gå rundt meg selv for at de kunne se kroppen min bedre. Jeg tror de har tatt video eller bilder av meg og er redd for at disse misbrukes. Hva skal jeg gjøre? Skal jeg politianmelde. Er det noe politiet kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Huff, for en ubehagelig opplevelse dette må ha vært for deg. Du er ikke alene om å oppleve å bli misbrukt på nett, det skjer dessverre med mange unge. Fremgangsmåtene disse bruker er utspekulerte og de er eksperter på å lure unge. Det er altså ikke du som har vært dum, men du har vært utsatt for utspekulerte profesjonelle svindlere.

Når du utsettes for slikt, er det viktig å ta kontakt med en voksen eller politiet umiddelbart. Presset vil bare øke dersom du sender flere bilder og politiet vil hjelpe deg med hva du skal gjøre videre. Det er den beste måten for å få det til å stoppe.

Du skal ikke være redd for ikke å bli trodd, eller at det blir bagatellisert. Selv om du selv har hatt en aktiv rolle i å holde kontakten med den personen du har blitt kjent med på nettet, betyr ikke det at du har noe ansvar - det er fremdeles et overgrep. 

Her kan du få hjelp:

Politiet/Kripos: Meld fra til Kripos: tips.kripos.no eller ring politiet på 02800. Politiet vil hjelpe deg med hva du skal gjøre videre med saken.

Slettmeg.no: Slettmeg får mange henvendelser fra barn og unge om denne typen overgrep og kan gi deg gode råd til hva du bør gjøre. Du kan kontakte dem på epost: hjelp@slettmeg.no eller på telefon 911 29 392

Trenger du hjelp til å anmelde kan du bare ta kontakt med oss igjen :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett noe ulovlig på nett? Tips politiet!

Tips politiet

Har du sett noe ulovlig eller blitt utsatt for noe ubehagelig på nettet? Tips politiet.

Les mer

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit