Hopp til hovedinnholdet

Er det ok at helsesøster har brutt taushetsplikten sin?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei har opplevd at helsesøster ikke har brukt taushets plikten sin og snakket med rektor om det jeg hadde fortalt da fortalte rektor videre til mine foreldre og rektor hadde med meg i mange møter. Er dette greit?

Besvart 08.01.2019 15:51
 

Svar
Hei

Jeg forstår ut i fra spørsmålet ditt at helsesøster har fortalt videre til rektor noe dere to har snakket.

Helsesøster har ikke lov å fortelle videre det du har fortalt uten at du har gitt tillatelse til det, eller dersom det er fare for ditt liv og din helse.

Dersom det ikke var fare for din helse eller ditt liv, eller det ikke var tydelig for deg at helsesøster ville snakke med rektor, kan det være at helsesøster ikke har gjort slik hun/han burde.

Har du mulighet til å spørre helsesøster om hvorfor hun har fortalt det videre til rektor?

Da kan du få et svar på hvordan helsesøster tenkte, også kan du si litt om hva du opplevde og tenkte om dette. Hvis du synes det er vanskelig, kan du forsøke å skrive et brev eller en SMS til helsesøster.

Det er viktig at både helsesøster og skolen for vite hvordan du opplevde dette og at du får svar på det du lurer på.

Dersom du ikke ønsker å snakke med helsesøster kan du prøve å snakke med en annen voksen som du stoler på, og som du tenker kan hjelpe deg i denne saken.

Noen ganger må helsesøstre snakke med andre fordi informasjonen de får gjennom å snakke med ungdom kan være så alvorlig at det må meldes videre. Ofte er det gjort i beste mening og for å hjelpe ungdommen, men helsesøstre har også  taushetsplikt og skal følge denne ut i fra loven. 

Les gjerne mer i artiklene under for mer informasjon.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Faglig hjelp/bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om faglig hjelp/bistand