Hopp til hovedinnholdet

Redd

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, på lørdag slo pappa meg på rumpa. Han har bare gjort det en gang, men før gjorde han det ofte. Samme kveld kom han bort til meg og sa jeg var søt, da hadde han bare på underbukse! Er det greit at pappa slo meg på rumpa, og kalte meg søt mens han sto i underbukse? Jeg er redd han skal voldta meg!

Besvart 07.02.2019 14:23
 

Svar
Hei jente 13 år.
Tusen takk for din henvendelse til oss.
At pappaen din slår deg på rumpa er slett ikke greit, når du opplever det så ubehagelig som du gjorde. Det er å gå langt over dine grenser, og har dessuten medført at du er engstelig ovenfor han.
Ingen skal behøve å gå rundt å engste seg for å bli voldtatt eller utsatt for andre former for seksuelle overgrep. Så dette råder vi deg til å snakke med en trygg, voksen person om, slik at det kan stoppe umiddelbart.
Kanskje kan du prate med mammaen din om hva du tenker og føler? Eller en annen voksen i familien som du stoler på?
Alternativt kan du prate med en lærer eller helsesøster ved skolen din. De vil ta dette på alvor og finne en løsning som blir til det beste for deg.
Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.
Håper med dette at du fikk svar på spørsmålet ditt, vi ønsker deg masse lykke til!

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit