Hopp til hovedinnholdet

Stefaren min tok meg på brystet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Bør jeg gjøre noe første gang det skjer eller kan jeg vente å se om det jentar seg? Hva er lurest vis jeg ikke tårer si det til mora mi? Eks: stefaren min tok meg på brystet når jeg satt i bilen med mine to lillesøsken... Vet ikke hvorfor....vi snakka først så sa han at han gledet meg til å spille kort med meg når jeg kom på besøk....så tok han meg på det ene brystet å sa da ses vi og rista litt eller befølte det litt

Besvart 06.02.2019 18:26
 

Svar
Hei!

Det er ikke lov for andre mennesker å ta på kroppen din på en måte som du ikke liker eller som gjør deg ukomfortabel. Jeg forstår at du undrer deg over om stefaren din tok på deg på en måte som ikke var greit.

Om du skal si ifra om dette til noen eller ikke må du kjenne mest etter selv. Men jeg synes at du skal fortelle det til noen. Du kan snakke med mamma om det hvis du synes det er greit. Du kan si at du er litt usikker på om det var en berøring som ikke var greit, eller om det var en tilfeldig berøring. Du kan også si til mamma at du synes det var en ekkel situasjon. 

Jeg kan forstå om du synes det er vanskelig å skulle snakke med mamma om dette. Det er jo hennes kjæreste/mann som har gjort det. Du kan i stedet snakke med for eksempel helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette. Det er godt å sette ord på de tankene du har fått etter dette skjedde. 

Hvis det skjer noe lignende igjen synes jeg absolutt at du skal si ifra til noen. Stefaren din har ikke lov til å ta på deg hvis du ikke vil. Han har i grunn ikke lov til å ta på deg uansett om du vil eller ikke. 

 Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit