Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt mobbet en stund. Foreldrene til mobberne samarbeider ikke....

Jente 13 år
 

Spørsmål

Var litt usikker på hvilken kategori som passet til spørsmålet mitt. Uansett det jeg egt lurer på er, jeg er jente på 13 år. Jeg har blitt mobbet de siste 2 årene. Dette har endelig kommet ut, men dessverre er foreldrene til mobbern min lite samarbeidsvillige. De sier bare at jeg lyver å at datteren deres aldri ville ha gjort noe sånt, de gidder ikke å komme på ett møte en gang. Dette er veldig frustrende, jeg lurer på om det er ett krav at foreldrene til mobbern MÅ møte opp på ett møte sammen med meg og mine foreldre eller om det er opp til dem?

Besvart 08.02.2019 19:46
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hva du har opplevd. Jeg forstår at du har det vondt og at det er frustrerende når foreldrene til mobberne ikke tar dette på alvor!

Først og fremst vil jeg si at jeg syns du er modig som har sagt fra! Samtidig er det trist at foreldrene ikke tar dette på alvor. Jeg vet faktisk ikke om det er obligatorisk for dem å møte dere.

Jeg vil anbefale deg og familien og samarbeide med skolen slik at de kan invitere til samarbeid.

Dessverre er det slik at noen beskytter barna sine og opplever det som tungt at barna deres er involvert i mobbing. Det er ikke din skyld! Du har gjort helt rett i å si fra!

Mitt beste råd til deg er å snakke med læreren din, sosiallærer eller rektor. Videre vil jeg anbefale deg å snakke med helsesykepleier. Det kan være godt å ha noen å snakke med som kan hjelpe til å sortere i tanker og følelser.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Lykke til! Du er god som gull!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit