Hopp til hovedinnholdet

Usikker på egen kjønnsidentitet, hva bør vedkommende gjøre?

Annet 14 år
 

Spørsmål

jeg tror jeg er trans jeg har tatt mange tester og resultatet blir alltid 90% og 80% trans. jeg ble født jente folk kaller meg jente men jeg er usiker på hva jeg er jeg vill ikke være jente eller gutt. jeg tror også at jeg er pansexual. men jeg vet ikke om jeg er en gutt eller jente. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt og deler det du lurer på!

Jeg kjenner ikke til de testene som du beskriver, men i den perioden av livet hvor du nå befinner deg skal du utforske hvem du er og hva som kjennes riktig ut for akkurat deg. Dette gjelder også når det kommer til din kjønnsidentitet og seksuelle identitet. Denne utviklingen er en helt naturlig prosess. Likevel så kan det være ganske krevende når følelsene går litt til alle kanter, og man må bruke litt tid på å finne ut av "seg selv".

Jeg vil derfor anbefale deg å bruke litt tid på å finne ut av hva som kjennes riktig ut. Bli kjent med kroppen din og hvordan den fungerer. Ikke stress med å finne akkurat din definisjon, min erfaring er at dette vil komme tydeligere frem etterhvert som du får mere livserfaring og møter flere på din vei.

Siden det høres ut som at du tenker endel på disse temaene, vil jeg anbefale deg å snakke med noen som kan utforske dette sammen med deg. Her kan helsesøster være en fin person å starte med.

Hvis du ønsker flere innspill kan du også ta kontakt med Chatten på Sex og Samfunn eller Ungdomstelefonen. Jeg vil også anbefale deg å lese en nettbrosjyre som handler litt om temaet, skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI. Den heter "mannen, kvinnen og meg" .

Legger ved noen artikler du kan se på, ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet