Hopp til hovedinnholdet

Har begynt å føle seg som en gutt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. De siste tre årene har jeg begynt å føle meg som en gutt. Jeg føler jeg er fanget i kroppen min, og at jeg aldri kommer meg ut. Liksom at kroppen min ikke er min. Jeg vet at jeg er jente, og innimellom kan jeg føle meg litt som en, men jeg føler meg mest som en gutt. Jeg vet ikke hva det er heller. Jeg blir så deppa pga det og vil bare vite hvorfor det er sånn.

Besvart 14.09.2018 18:50
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt, du er ikke alene om å kjenne på den følelsen som du beskriver! 

Flere føler nemlig slik som du, at de kan svinge litt mellom opplevelsen av å være både jente og gutt. Noen finner seg da til rette i begrepet genderfluid som på norsk kan oversettes med kjønnsflytende. Vet ikke om dette er noe som kan gi mening for deg?

Det er nemlig ikke slik at det bare finnes to måter å være kjønn på. Man er derfor ikke nødvendigvis jente eller gutt. Dessverre er det ikke alle som vet om de ulike måtene å være kjønn på. Normene våre signaliserer ofte at det er noen måter som er mere riktig enn andre, men det er det ikke. Det handler bare om at opplevelsen av å ha / være et kjønn er forskjellig. Noen variasjoner er mere vanlige, andre mere uvanlige.

Vil derfor anbefale deg å lese "mannen, kvinnen og meg" som er en nettbrosjyre skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI. Her kan du få noen flere tanker knyttet til dette spørsmålet, samt hvordan du kan finne mere ut av hva som kjennes riktig ut for deg.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med noen som har spesialkompetanse på området, nemlig en sexologisk rådgiver eller en helsesøster. Sammen kan dere utforske hvordan du kan få det bedre. Å gå rundt med store spørsmål knyttet til egen identitet kan oppleves krevende. Mange beskriver da slik som du, at de blir deppa.

Du kan også kontakte Ungdomstelefonen for flere innspill. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Selv om du er litt forvirret akkurat nå, er min erfaring at dette er noe du kommer til å finne mere ut av etterhvert som du får mere livserfaring og blir bedre kjent med deg selv.

Håper dette ga mening, bare spør igjen dersom det ble uklart.

Heier på deg og ønsker deg masse lykke!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

Har du vært deppa eller bekymret den siste måneden?

Snakk med noen om tunge tanker - eller prøv litt selvhjelp for å se hva du kan gjøre selv.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet