Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å fjerne brystene ved 17 årsalder?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg leste nylig på nettsidene til Rikshospitalet og fant noe interessant. Det sto at de tilbyr brystoperasjon fra fylte 16 år, men at det "anbefales" å ha vært på testosteron i minst ett år først. Betyr det at hvis man får diagnose & testosteron fra Riksen fortløpende innen fylte 16 år kan man opereres når man er 17? Her er sitatet fra www.oslo-universitetssykehus.no: "Hvis tildelt kjønnstilhørighet jente For dem med tildelt kjønnstilhørighet jente finnes mulighet for å fjerne brystene (mastektomi) ved 16 års alder men det anbefales minst ett år med hormonbehandling før dette. "

Besvart 09.11.2018 00:32
 

Svar
Hei Gutt 14 år

Så fint du tar kontakt og spør om det du lurer på!

Det er mulig å fjerne brystene ved 16 års alder og det er ikke noe krav om at du må ha gått på testosteron et år først.

Hvis du ønsker mere info vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen. Legger ved en artikkel som du kan se på.

Lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet