Hopp til hovedinnholdet

Forvirret over kjønn

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hei, greia er: Jeg ble født som jente og vil være jente, men føler meg mer og mer som en gutt hver dag. Jeg så på bilder av chest-binders for ikke så lenge siden og jeg valgte å kjøpe meg det fordi jeg var nysgjerrig. Jeg ble kjempeglad når jeg kjøpte de (selv om pakkene ikke har kommet enda). Men samtidig så blir jeg forvirret. Jeg er ikke trans, men jeg føler meg noen ganger som det motsatte kjønn. Hvorfor må alt være forvirrende? Hjelp? Hilsen en forvirret person

Besvart 14.03.2019 21:19
 

Svar
Hei

Hvis det er slik at du er usikker på om betegnelsen jente passer for deg, vil jeg anbefale deg å snakke med noen som kan hjelpe deg i denne utforskingen. Her kan du kontakte en sexologisk rådgiver eller en helsesykepleier.

For mere kunnskap om dette vil jeg anbefale deg å lese nettbrosjyren "mannen, kvinnen og meg" skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI

Prøv og ikke stress med det at du ikke er 100% sikker akkurat nå. Jeg tenker at du vil finne mere ut av hva som er riktig for deg etterhvert som du får mere livserfaring og blir bedre kjent med deg selv. 

Ikke stå alene i dette, snakk med noen som kan hjelpe deg videre i prosessen! Her kan ichatten.no være fin å kontakte.

Legger ved noen artikler som du kan se på.

Håper dette svaret var til hjelp for deg, ønsker deg masse lykke til videre!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Mitt liv som transperson

Luca (foto: ung.no)

Det kan være frustrerende å oppdage at man ikke føler seg hjemme i kjønnet man er. Kanskje føler du at du kunne ønske at kjønnet ditt var motsatt, eller kanskje kan du tenke deg å være litt av begge deler. Luca er født kvinne, men er i dag mann. Her deler han sin erfaring.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet