Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Jeg føler at jeg ikke blir behandlet bra av treneren min. Hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg var litt usikker på om det her skal under mobbing eller #IKKEGREIT. Jeg går på håndball og treneren min behandler meg ulik enn de andre. Når jeg gjør noe feil klager han mens når andre gjør feil sier han bare: du klarer det neste gang. En gang da jeg satt meg ned mens vi gjennomgikk et trekk kom han bare bort til meg og spurte om jeg ikke ville lære noe da svarte jeg jeg følger jo med. Men da en annen satt seg ned sa han ingenting. Han har vært veldig snill før men etter jeg ville bytte lag har han vært som en drittsekk. Jeg var på noen treninger i et annet lag men jeg likte det ikke der, også ville jeg gå på et annet men jeg fant ikke når det starter. Så da dro jeg tilbake ditt og da har han bare starta å være sånn mot meg. Kan du være så snill å hjelpe meg? Alle andre på laget syns også han behandler meg aneledes.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at både du og de andre på laget ditt opplever at du ikke blir behandlet rettferdig av treneren din. Dette høres ikke greit ut. Det er ikke slik du skal bli møtt når du er på trening.

Jeg vil anbefale deg å snakke med foreldrene dine om dette eller en annen voksen du stoler på. Det er også viktig at du skriver ned når du opplever at treneren ikke er rettferdig mot deg. Skriv gjerne ned hva dette gjør med deg. Det er viktig at du ikke går til "angrep" på treneren din. Du forteller at han var en bra trener før og det kan være greit å si. Fortell at du opplever at det ikke er så greit å trene nå når du ikke opplever å bli inkludert og respektert på samme måte som du var før.

Du kan snakke med treneren din om hva du opplever, men da vil jeg absolutt anbefale deg å ha en annen voksen som du stoler på med deg.

Ta tak i dette så fort som mulig. Ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik oppnår du respekt

Respekt (ung.no)

Du skal ha respekt for andre, men du skal også bli respektert! Finn ut hvordan du oppnår respekt, og få tips om hvordan du kan vise andre mer respekt.

Les mer

Mobbing

Har du blitt mobbet? På denne siden finner du informasjon om bl.a. skolens ansvar om du blir mobbet, hva du kan gjøre som en venn og du kan lese historier fra noen som har opplevd mobbing. Si ifra, søk hjelp, det nytter!

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit