Hopp til hovedinnholdet

Vi har veldig forskjellige familier, kan dette påvirke forholdet senere?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og min kjæreste har vært sammen i 1 år ca. Vi går godt sammen og har god kjemi og alt, men noe jeg av og til sliter litt med er forskjellen på familiene våre. Kort forklart; moren hans får uføretrygd og faren hans får også noe penger fra NAV, altså, ingen av dem jobber egentlig. Mine foreldre er veldig "middelklasse" (Ikke rik, men har litt med miljøet å gjøre" Jeg føler ikke skam ovenfor han på noe som helst måte, men noen ganger er jeg redd for at hvis min far hadde visst hvordan hans foreldre var, så hadde han sett litt ned på kjæresten min? Min mor vet om det. Jeg er mest redd for at disse forskjellene kommer til å ødelegge for oss i fremtiden, for jeg tror virkelig vi kan holde ut mange år. Kan sånne forskjeller ha veldig stor innflytelse på samliv? Vi er enig i veldig mye, og tenker likt, men jeg vil ikke akkurat at foreldrene våre ikke skal komme overens. Jeg vet ikke helt hva problemet mitt egentlig er, men jeg er vel bekymret. Og jeg tenker sikkert alt for mye på det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg forstår godt at dette er noe du uroer deg for. Du vil jo selvsagt at familiene deres skal komme overens. I dette tilfellet tror jeg det er viktig at du prøver å bytte fokus. Det at dere kommer fra ulike hjem behøver ikke nødvendigvis å ha stor innflytelse på samlivet deres senere. Man blir jo som oftest påvirket av foreldrene sine, men det betyr ikke at du og han ikke kommer til å kunne få forholdet til å fungere. Selv om foreldrene deres jobber med ulike ting og har ulike hverdager, er det ikke sikkert at de er så forskjellige.

Du sier jo at du og kjæresten er enige i det meste og tenker likt. Dette kan tilsi at foreldrene deres har like synspunkt på flere ting. Uansett er det viktig at dere skaper deres eget liv sammen. Jeg skjønner at du er bekymret, men det høres ut som om alt går veldig fint mellom dere så langt. Prøv å ikke ta sorgene på forskudd:) Det virker ikke som at forskjellene mellom foreldrene deres kommer til å skape "problemer" for dere.

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik oppnår du respekt

Respekt (ung.no)

Du skal ha respekt for andre, men du skal også bli respektert! Finn ut hvordan du oppnår respekt, og få tips om hvordan du kan vise andre mer respekt.

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater under vann (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold