Hopp til hovedinnholdet

Kusinen min er frekk mot meg. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har litt problemer med å komme meg gjennom dagene. Det er kusinen min, jeg å hun har levd sammen helt siden vi var små, vi bor bare noen meter unna hverandre og går på samme skole i samme klasse. Problemet er at hun har blitt veldig frekk, hun klager langt å lenge på alt jeg gjør, sier alt som kommer opp i hodet hennes, å hakker ned på meg. Det har vært sånn i 10 år å jeg er ikke persjonen som sier ifra, hun sier at hun er den smarteste av oss og sjefer over meg hele tiden. Hun hater alt jeg gjør å det er jeg veldig lei av hva skal jeg gjøre?

Besvart 28.04.2018 23:13
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung! Jeg skal prøve å hjelpe deg så godt jeg kan, for jeg forstår at dette er utfordrende. Hvis du ønsker endring tror jeg det er viktig at du sier ifra. Det er ikke sikkert hun er bevisst på at dette er vanskelig for deg, og trenger å høre det. Å si ifra når noe oppleves som vanskelig trenger ikke nødvendigvis være kritikk. Jeg syntes du skal si at hun noen ganger gjør deg usikker, og at du føler at hun ikke behandler deg rettferdig. 

Hvis du syntes det er skummelt å si noe kan du for eksempel snakke med en voksen person du stoler på. De har gjerne mye erfaring, og vet hvordan man skal løse slike problemer. Kanskje kan noen i familien din snakke med jenta, slik at du ikke må gjøre det selv? 

Jeg legger ved flere nyttige artikler. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik oppnår du respekt

Respekt (ung.no)

Du skal ha respekt for andre, men du skal også bli respektert! Finn ut hvordan du oppnår respekt, og få tips om hvordan du kan vise andre mer respekt.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap