Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

Kjæresten er ikke fornøyd med kroppen min

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en kjæreste som ikke er fornøyd med kroppen min. For det første for noen måneder siden begynte han å klage på at jeg ikke barberer meg.Jeg ville rett og slett ikke barbere meg da. Jeg likte hvordan jeg så ut og jeg ville ikke for jeg tenkte det ble mer stress og sånn så jeg svarte at hvis jeg ville ha det sånn ble det sånn. Men etter på sluttet han å være seksuelt glad i meg. Til slutt etter litt tenking gav jeg meg. Jeg barberte meg og da han så det ble han interessert i meg. Jeg ble glad av at han likte det men nå starter han å klage om at jeg er feit. Jeg må være ærlig og si at jeg har gått opp 5 kg. Jeg prøver å trene hver dag men jeg orker liksom ikke. Jeg elsker han og vi har vært sammen i 3 år men han er lissom ufordøyd hele tiden. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 09.06.2017 21:51
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. Dere har jo vært sammen lenge og da kan det være tøft når forholdet møter utfordringer. Det er likevel ikke greit at kjæresten "klager" på kroppen din. Det er respektløst og han har ingen rett til å si at du er for feit. Det er din kropp og det viktigste er at du er fornøyd. Du skal ikke bli "tvunget" til å shave eller til å gå ned i vekt bare fordi han klager. 

Dette må du nok snakke med han om. Si det som det er. Det er din kropp og om han ikke kan like deg for den du er, er han ikke verdt å bruke tid på. Jeg skjønner at det er vanskelig siden dere har vært sammen så lenge, men det er ikke greit at han sier at du er for feit. Det har han ingen rett til. Det er personligheten som er det viktigste. I utgangspunktet burde ikke kropp ha noe å si når man elsker en person. Han må rett og slett slutte å være "misfornøyd" med kroppen din dersom dere skal ha et fint forhold.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva liker partneren best? Skal både gutter og jenter fjerne kroppshår, og skal det være alt eller bare noe?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse