Hopp til hovedinnholdet

Skillevegg i vagina

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går rett på sak. Jeg har rester fra en skillevegg i vaginaen min fra fosterlivet.(det er altså en "trå/streng" svers igjennom. Jeg har lest mye om hva det er og hvorfor jeg har det, og har hørt at det kan gå bort etter hvert, eller etter samleie. Man kan tydelig hvis også gå til lege. Men, jeg har ikke tenkt å ha samleie riktig enda, men får nesten ikke brukt tampong fordi det blir mer slitsomt enn bind som det ikke skal være. I tillegg er jeg redd for å ha samleie fordi jeg har lest at det kan gjøre vondt, og at den ikke alltid forsvinner. Når jeg skal onanere er den irriterende. Noe jeg ønsker svar på er hva de gjør hos legen. Altså ett mer presist svar om hvordan de fjerner den og hvor vondt det gjør. Hvor lenge i etterkant kommer det til å gjøre vondt? Kommer jeg til å blø mye? Kan det skje noe "feil"? Lest lenge etter svar men finner ikke. Mvh jente, 15, snart 16 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 

du beskriver at du har en skillevegg i vagina, det er en trå/streng  som går "tvers igjennom". Slik jeg oppfatter deg har du ikke fått dette undersøkt hos lege eller helsesøster. Du har problemer med å få inn en tampong. Du engster deg for samleie, og det er irriterende ved onanering. Du lurer på hva som blir gjort hos legen, om denne strengen blir fjernet og om det gjør vond.

Det du beskriver kan være en del av skjedekransen/skjedekransen, det kan også være en skillevegg eller delt vagina, selv om det er sjelden. Det kan også være utposning av slimhinnen som kjennes som en tråd eller en streng. Men, det er vanskelig å svare ordentlig på uten en undersøkelse. 

Som en start vil det være fastlegen som undersøker deg, eller henviser deg direkte til barnekirurgisk eller gynekologisk avdeling nærheten av der du bor. Der vil de etter grundig samtale med deg forklare deg hvordan du vil bli undersøkt. Hvor dypt inn de må undersøke deg i skjeden avhenger kanskje av hvor denne strengen sitter. Hva som evnt skal gjøres avhenger også av hva dette er. Dersom det er en liten slimhinnetråd vil den enkelt kunne deles av en kirurg eller gynekolog kanskje også uten bedøvelse, eller i narkose om det er snakk om større inngrep. Men, først er det en samtale og liten undersøkelse hos fastlegen, eller lege på helsestasjon for ungdom. 

Lykke til! 

Hilsen legen

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Jente 14 år.
0
12.01.2019 22:33:12
Veldig fint at dette spørsmålet allerede er besvart i og med at jeg har det samme. Jeg er 14 år, og er veldig usikker på om dette er noe bare jeg har, men nå er jeg litt mer trygg. Jeg fikk absolutt svar på det jeg lurte på, og i tillegg fikk jeg noen få tips. Takker.

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex