Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

Får vondt i magen av å svelge sæd, hva skal hun gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg får vondt i magen etter å ha svelget sæd. Får masse luft i magen og føler meg småkvalm et par timer etter jeg har svelget, noen ganger får jeg også diare. Jeg har prøvd å spise noe først, så jeg ikke skal svelge på tom mage, og det hjalp litegrann, men jeg fikk fortsatt mageproblemer. Hvorfor skjer dette, og kan jeg gjøre noe med det? Jeg liker å gjøre dette for partnere, men gjør det ikke så ofte som jeg skulle ønske pga. plagene....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Flott at du skriver til ung.no.
Du skriver at du får vondt i magen og blir kvalm når du svelger sæd. Min umiddelbare tanke er at da er det lurt å la være å svelge sæd. Det går jo ann å utføre oralsex uten å svelge når gutten kommer. 
 
Det er vanskelig å gi noen god forklaring på hvorfor du blir kvalm og får vondt i magen. Ofte har sånne ting å gjøre med psyken. Hvis du én gang har fått vondt imagen etter å ha svelget sæd, så kan det være at du litt ubevisst kjenner etter og da merker at du blir kvalm av å svelge sæd. Det trenger ikke nødveldigvis å være noen sammenheng.
Det høres veldig fint ut at du ønsker å være en god sexpartner. Samtidig synes jeg jo det er viktig at ikke det går på bekostning av din helse. Også tenker jeg  det er viktig at du får noe igjen. Det kan godt hende at det gir deg masse å suge en gutt, men sannsynligvis gir det deg enda mer om du også oppnår orgasme, på en eller annen måte. Du skriver jo ikke at du ikke får det, men jeg ville likevel påpeke det. Håper det er ok?! Viktig også at du ellers gjør det du har lyst til å gjøre i forhold til sex, men det er veldig viktig at du passer på deg selv. Ikke la noen gå over dine grenser. s
Jeg anbefaler deg å prøve en stund å ikke svelge når gutten kommer. Det går kanskje an å late som i så fall, eller bare rett og slett la det være, og la det komme andre steder. Se om det blir bedre.
 
Jeg ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex