Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Jeg tror jeg har onanert siden jeg var 4 år gammel, er det normalt? Må jeg si det til min mor?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har lest litt og jeg tror jeg har onanert siden jeg var 4. Men da visste jeg det ikke, altså. Jeg brukte dusjen. Er det vanlig? Og må jeg si det til mamma? Hilsen meg

Besvart 21.04.2017 13:36
 

Svar
Hei jente 13 år,

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Jeg kan berolige deg med at det er helt normalt at små barn berører kroppen sin på ulike måter som de synes er godt. Det er helt naturlig å være nysjerrig på sin egen kropp fra vi er ganske små. Det at du har brukt dusjen til å kjenne på en gode følelser er helt normalt. 

Det å tilfredsstille seg selv gjennom onanering og berøring er en privat sak, som ingen andre trenger å vite noe om. Du trenger ikke å fortelle det til moren din om du ikke ønsker det. Du har ikke gjort noe ulovlig eller unormalt. 

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. Lykke til videre i utforskning av egen seksualitet:)

Du kan lese mer om onanering i artikkelen som ligger under svaret mitt om du ønsker det.

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

 

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onanering? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre