Hopp til hovedinnholdet

 Det har seg sånn at jeg har oppdaget en slags hud kul imellom kjønnsleppene. Den ligger helt fram, ved starten på "åpningen" altså der kjønnsleppene starter. Det er ikke noe inni den, det er bare hud, og den er formet som en slags kul eller lignende. Jeg vet ikke hvordan jeg skal fjerne den eller hva det er. Og lurer på om dere kanskje vet det? Bare så det er sagt så vill jeg IKKE til lege eller noe sånnt.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år, og jeg har et spørsmål til dere! Jeg vet ikke helt om emnet passer så bra, men men.. Det har seg sånn at jeg har oppdaget en slags hud kul imellom kjønnsleppene. Den ligger helt fram, ved starten på "åpningen" altså der kjønnsleppene starter.. Det er ikke noe inni den, det er bare hud, og den er formet som en slags kul eller lignende.. Jeg vet ikke hvordan jeg skal fjerne den eller hva det er.. Og lurer på om dere kanskje vet det? Bare så det er sagt så vill jeg IKKE til lege eller noe sånnt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Det du observerer er en helt normal kjertel som alle jenter har.På hver siden av skjedeåpningen finnes det en kjertel. Denne kalles en bartolinsk kjertel som alle jenter har. Den kan være mer eller mindre synlig.  Denne skal være der og skal således ikke fjernes. Om det oppstår en betennelse der, vil du få vondt og kunne kjenne en øm klump på størrelse med en ert.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om samer?

Hvor ligger Sametinget?