Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Er det trygt å bruke en ballong som kondom?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, er det trygt å bruke en ballong som kondom? Eller kan det være farlig? Hilsen jente (13)

Besvart 19.05.2017 17:36
 

Svar
Hei jenet 13 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Det kan kanskje virke som en lur ide å bruke en ballong som kondom, men det er ikke det. Det fungerer ikke og er absolutt ikke trygt! 
Ballonger har en helt annen kvalitet enn kondomer, og er heller ikke formet for å passe til penis. Den vil derfor skli av under samleie.

Kun godkjente prevensjonsmidler, som kondomer, beskytter mot graviditet.
Kondomer er lett tilgjengelige og kan skaffes gratis hos helsesøster, Helsestasjon for ungdom og gratiskondomer.no.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre