Hopp til hovedinnholdet

Vi er begge 14 år og har vært kjærester lenge. Vi har begge lyst til å ha sex med hverandre og er alltid kåte på hverandre. Vi har snakket om det snart ett år. Føler imidlertid at vi er for unge. Er det greit? Er det ulovlig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 14 og kjæresten min er 14. Vi har begge veldig lyst til å ha sex med hverandre. Jeg vil at han skal være den som tar jomfrudommen min og omvendt. Vi har snakket om dette i snart ett år nå. Vi bli veldig fort kåte på hverandre. Når vi sitter i sengen og slapper av (nesten hver dag, hjemme alene..) tar han armen ned i trusen min og begynner å massere/fingre meg. Jeg ligger der og får små orgasmer og har alltid veldig lyst til å ha sex med han. Mens han gjør det på meg bruker han å dra ned buksen sin og jeg begynner å runke han. Vi er så nære å ha sex med hverandre men gjør det akkurat ikke. Fordi vi føler vi er for unge. Vi har så lyst og begge er klare for det. Er dette greit? Er det ulovlig at vi har sex? Hver gang vi er sammen har vi såå lyst.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år!

Så fint at du skriver til oss!

Jeg forstår at du og kjæresten din føler dere klare for å ha sex med hverandre, og at dere har ønsket dette lenge. Samtidig har dere unngått dette, da dere føler dere er for unge.

Det er fint at dere har vært lenge sammen og brukt tid på å la forholdet modnes. Dere er fortsatt unge, men det virker som dere klare for å ta neste steg.

Du lurer på om det er ulovlig for dere å ha sex når dere er 14 år?        Seksuell lavalder er satt til 16 år. Den alderen er satt for å beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den beskytter også ungdom mot å ha sex før de føler seg modne for det fysisk eller psykisk.

Sex mellom jevnaldrende som er under 16 år er greit og en privatsak dersom begge ønsker det og ingen av partene føler seg presset til det. Det er da ikke ulovlig på noen måte.

Det betyr at dere kan fint ha sex sammen om det er det dere begge ønsker.

Om dere velger å ha sex, er det viktig at dere bruker kondom eller sørger for å skaffe annen prevensjon. Dere kan i så fall oppsøke Helsestasjon for ungdom eller fastlege.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex