Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hørt at mange slikker hverandre nedentil når de har sex.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hørt at mange slikker hverandre nedentil når de har sex. Kan man bli syk av det? Er man ikke veldig utsatt for å få tarmbakterier rett i munnen om man slikker en annen person i skrittet, når urinåpningen er så nærme? Hva kan man eventuelt gjøre for å være sikker på at man ikke blir syk? Hilsen jente, 16 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung,no!
 

Det er riktig at det er normalt å slikke hverandre i skrittet når man har sex. Dette kalles for oralsex. Det er vanligvis ikke tarmbakterier i skrittet, men det kan uansett være lurt å være nydusjet når man skal utføre eller ta imot oralsex.

Om man er redd for smitte, kan man bruke en slikkelapp. Dette kan du få kjøpt, eller man kn bruke en kondom man har klippet opp til et flak.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Slikkelapp

Jente ligger i senga

Ved ubeskyttet oralsex kan seksuelt overførbare infeksjoner smitte fra kjønnsorganet til munnen – og omvendt. Men visste du at det finnes beskyttelse du kan bruke?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex