Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Hvordan suger man & er det jeg som må ta på kondom? Hvordan onanere?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten min skal ha sex. Han har hatt sex før men ikke jeg. Hvordan suger man & er det jeg som må ta på kondom??? På filmer når jenter og gutter har sex, tar jenta ofte hånda si ned til guttens kjønnsorgan og rører den på et vis..... hvordan? Er det sånn at når du suger en gutt, så kan du få sæd i munnen???? Og må man ta bort kondomet hvis man skal suge noen? Burde man bruke mer enn en kondom i tilfelle den ene sprekker?

Besvart 12.08.2017 16:07
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Av spørsmålene dine forstår jeg at du ikke vet så mye om seksualitet. Er du sikker på at du er klar til å ha sex med en annen?
kanskje kan du tenke gjennom de følgende spørsmålene:
- Er du kjent med og trygg på kroppen din?
- Er du vant til å onanere til orgasme? Å onanere er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig å onanere. Det er sunt.
- Føler du deg tankemessig moden nok til å utforske seksualitet med en annen person?
- Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer og uønsket graviditet. Hvis kjæresten har hatt ubeskyttet seksualitet med andre, må han teste seg for seksuelt overførbare infeksjoner før dere har sex.
- Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.
- Seksualitet skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.
 
I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.
Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. 
Snakk med kjæresten din om at du ikke har noen erfaring.
 
Når det gjelder å ta på kjønnsorganet til en gutt/onanere er det to varianter som er mest vanlig. Den ene er tørr, den andre med smøring.
Tørr; du legger en eller to fingre rundt penis like under hodet. Så beveger du hele forhuden opp og ned ved hvert tak. Fordi forhuden glir veldig lett over skaftet den dekker holder de fleste ganske hardt. Mye av den deilige følelsen kommer når fingrene stryker over strengen (frenulum) under penishodet.
Smøring; Hvis du smører inn penis med krem (uten parfyme), litt olje eller glidemiddel så vil onaneringen føles mer som et samleie. Når du har smurt så er det vanligste å legge hele hånden rundt penis. Smøringen gjør det mulig for hånden å gli over skaftet og penishodet. Noen gutter liker å dra forhuden tilbake og holde den ved penisroten med den andre hånden.
Det er også mulig å kose med testiklene samtidig som du onanerer. Noen liker å holde rundt dem med den ene hånden mens de onanerer med den andre.
Be han vise deg hvordan liker å bli onanert. Spør om du holder for hardt, løst  eller passelig. Spør om du holder på rett sted på penisen. Spør om takten du onanerer i er passelig. 
 
Når det gjelder å suge penisen hans, kan du lese den vedlagte artikkelen om oralsex. Husk at det er du som bestemmer hva du vil - og ikke vil - gjøre!
 
Hvis han har hatt ubeskyttet seksualitet med andre må han ha på kondom hvis du skal gi ham oralsex. 
Noen par velger at gutten trer på kondomet. Andre velger at jenta gjør det. 
Man må aldri ha på mer enn ett kondom av gangen! Hvis man trer to kondomer over hverandre kan de gnisse mot hverandre og sprekker lettere. 
 
Tenk gjennom hva som er rett for deg! 
Snakk med kjæresten. Du kan også snakke med helsesøster på skolen når den begynner igjen. Du kan også snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onanering? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Prevensjonsvelger – Finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no

Det er mange ulike prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente. Kanskje så mange at det er vanskelig å vite hva du kan velge? Hva vil være mest riktig for deg?

Ung.no har laget en prevensjonsvelger, som kan være til hjelp for deg.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex